Loftet Studentinkubator

Jeg har vært på styret i Loftet Studentinkubator som grafisk designer. Her har jeg utviklet et designsystem for identiten og et malsystem for promotering av arrangementer i tillegg til Loftet som en helhet.

Først litt kontekst:

Loftet er Høyskolen Kristianias studentinkubator. De hjelper studentstartups med å komme i gang, gir de kontorlokaler å drive i. I tillegg holder de inspirerene og relevante workshops og foredrag for både medlemmer og andre studenter ved høyskolen.

I utgangspunktet hadde Loftet kun en logo, fargene sort og hvitt samt materialet kryssfinner. Dette er logoen som skulle videreføres. Det eneste som ble gjort med denne var å rentegne og gjøre den mer balansert.

Designer og medstudent Vebjørn Moi jobbet parallelet med en større redesign for å gi Loftet et helt nytt ansikt. Disse ideene ble videreutviklet og dannet grunnlaget for den nye, mer lekne profilen. Loftet er tross alt en studentorganisasjon for å utforske entrepenørlivet så det er plass til en viss grad av lekenhet. Kunden ønsket å beholde den eksisterende logoen men fargene og det nye forsmpråket ble værende.

For å skape en større sammenheng mellom logoen og de grafisk elementene ble de harde kantene mer avrundet. Elementene er inspirert av skråtaket på Loftet og er designet for å være modulerbare. Her er oppskriften på tre av disse elementene.

Signaturelementet taket lages ved å sette sammen flere tak. Dette er et gjennomgående element som bukes i all offisiell kommunikasjon fra Loftet, og har på denne måte blitt et kjennemerke.

Kombinert med to sirkler blir taket et loft fylt av gründere. Dette er blitt brukt til å signalisere at et arrangement er et foredrag.

Elementene kan roteres for å bli piler og vise veien. De kan også bli kryss for å vise at en plass er reservert.

Ettersom Loftet er i femte etasje kan taket også roteres 45° og bli til en trapp for å vise besøkende hvor de skal. Dette blir en litt mer komplisert montering, men profilen er fleksibel nok til at dette også ser helhetlig ut.

En av de første plakatene laget for Loftet for å annonsere at det eksisterer.

Plakatmalen kan også gjøres om til some poster. Her kombinert med stockbilde for et julete uttrykk.

En plakat for et av de større arrangemangene som ble arrangert: Drømmekveld i samarbeid med spareappen Dreams.

Dette er Loftets maler som kombinert med et Creative Cloud Library utgjør designsystemet. De aller fleste malene er samlet i en enkelt Illustrator fil. Dette gjør at bilder, elementer og tekst er enkelt å gjenbruke.

Malene er fra øvre venstre: Facebook arrangement banner, Instagram post med mulighet for sveip, infoskjerm til 16:9 og 16:10, A3 plakat med bleed.

Jeg er ikke lenger en del av Loftet. Designrollen er overtatt av yngre og lovende Høyskolen Kristiania-studenter.