Daniiel Filipe

Et prosjekt om visualisering av musikk.

Samboeren min lager elektronisk popmusikk, jeg designer albumcover og er fotograf.

Et veldig gøy sideprosjekt der jeg kan lage rare ting uten å måtte tenke på budsjetter eller brandguides.

Blomst + fliser = Trær

Trær var vårt første prosjekt og ble til en triologi. Daniiel skulle gi ut to singler og en EP, så vi bestemte oss fort for at de visuelt måtte henge sammen. Løsningen ble å hente ut elementer fra EP-coveret til singlene og samkjøre fargene.

Jeg designet et navnetrekk og fikk hen til å skrive navnet på Open minded, Burden og Trær. På den måte ble dette også en rød tråd mellom utgivelsene.

Varm i trøya

Så vi fortsatte å lage det enda litt rarere. Til Ringtone tok vi nye bilder og eksperimenterte med fargede lys kombinert med lang lukkertid.

Over det igjen la jeg en illustrasjon jeg tegnet en kveld som tilfeldigvis passet bra samme med tekstlinjen "Millions of voices dissolving". Dette ble senere også til some grafikk. Bare fordi jeg fant en ny gøy effekt og fordi det spiller godt sammen med flisene fra Trær.

En obsession med 80s skrekkfilmer

Er inspirasjonen til Stay on coveret. Tenk Nightmare on Elm Street osv. Konseptet bak coveret er de gjentakende lydene i starten av sangen. Det er også et nivå med mystikk ved at det mangler noe i midten.

Siden prosess er gøy å se har jeg også lagt inn de to andre utkastene som vi kastet.

Vi ville også lage litt ekte film denne gangen. Så derfor lånte vi lys, kjøpte litt props (blant annet en kniv-dukke som filmens morder brukte) og filmet scener som kunne vært tatt ut fra hvilken som helst skrekkfilm. Litt klipping senere endte vi med utrolig passende, og minst like forstyrrende, filmer som nå lever på some og som Spotify canvas.